BALLETT

Les mer

Koronapandemien herjer i Brasil nå. Tallene viser nesten femtitusen døde og en million smittede. De fattige er dem som rammes hardest. Da får vi denne historien fra Kolibri Brasil om Ballett og optimisme i koronaens tid.

Barna og familiene i Diadema kommune i SP er i karantene. Barna er uten aktiviteter og uten skole og har vært det siden 19.mars. Det er ingen tegn på at sentrene kan åpne opp på lang tid ennå.

Barn og kunst

Midt oppi dette mobiliserer barna denne kraften som ligger i barns forhold til kunst. Gjennom enkle hjelpemidler startet Kolibri Brasil opp med ballettundervisning like etter at pandemien slo til. Det meldte seg 70 interesserte barn. Nå danser barna hver dag – gjennom online undervisning til de foreldrene som har pc eller smartphone – og iveren og ikke minst gleden er stor.

Artistinhas Solidarias

Dette er et partnerskap med kollektivet Artistinhas Solidarias, som er unge jenter og gutter som opptrer som artister i profesjonelle skuespill og musikk i hovedstaden Rio de Janeiro. De bestemte seg for å komme sammen for å bringe dans og kunst til fattige barn. De valgte Beija-Flor som partner.

Online ballettundervisning
Online ballettundervisning

Kolibri CARF er en norsk stiftelse som jobber forebyggende blant barn og unge i favelaområder i São Paulo, Brasil. Verktøyet er kunst og kultur.

De fleste familiene i favelaen strever økonomisk og er i en svært sårbar situasjon. Men dette er den vanlige hverdagen for disse familiene. Når så koronakrisen kommer på toppen og rammer dem med full tyngde, blir livet uutholdelig og fortvilende.

«Menneskene her er overlatt til seg selv. Kolibri Brasil er de eneste som bryr seg. De er vår eneste livbøye nå.»

Far til Romario, elev i Nectar prosjektet

Kolibri Brasil trenger ekstra støtte til barna og til de mange familiene som har mistet inntekten sin i denne vanskelige tiden.

De har satt i gang en matkasseaksjon i området rundt Kolibrisentrene. De kjøper inn basis matvarer og hygieneartikler, pakker i kasser og kjører ut til alle trengende familier og eldre. De regner matkassen skal holde til en familie på fem i 3-4 uker.

Matkassehjelp

Kostprisen for en kasse er omgjort til ca NOK 300,-. Vil du være med å hjelpe familiene igjennom krisen? Da kan du donere hjelpen din her. All hjelp er kjærkommen.

Send ditt bidrag:

  • I det grønne feltet nedenfor eller på nettbank/giro til vår konto 3411.22.82159
  • til VIPPS # 10678 – Kolibri CARF. Skann qr-koden så gir du direkte til CARF sin vipps.
  • Betal med SMS til 2434: Skriv Kolibri 300 eller selvvalgt beløp.

Takk.

Vipps til Kolibri
Vipps til Kolibri
Ja, jeg vil støtte Kolibriprosjektet og deres arbeid for vanskeligstilte barn i Brasil.

Jeg vil støtte Kolibri sitt arbeid
Gi et engangsbeløpGi månedlig

Historien om barna