Undervisnings- materiell for ungdom

Les mer

Gregory Smith tok avgjørelsen om å selge alt han eide for å bruke resten av livet på å hjelpe gatebarn og barn i faresonen. Det har han gjort. Nå trenger vi deg til å være med og hjelpe.

Vi skaper noe når mange går sammen om en oppgave. I Brasil skaper de unge i Kolibri en fellesskapsfølelse, og arbeidet får en egenverdi. 

Vi håper historien til Kolibri - Children At Risk Foundation kan inspirere deg til å være med å hjelpe oss i vårt arbeid. Fremdeles er det tusenvis av gatebarn i Brasil. Mange barn som vokser opp i risiko-områdene i de store byene, er virkelig i krise. Dette er risikobarn. Du kan vær med å hjelpe barn og ungdom i Brasil slik at de ikke ender opp på gaten. Få med din skole til å hjelpe ungdommene i Kolibri Brasil. 

Her kan dere få gratis undervisningsmateriell.

Gategutt i São Paulo
Gategutt i São Paulo

Hefte "Ung i Brasils storbyslum" retter seg mot elever i samfunnsfag i videregående skole. Temaene som omfattes er kriminalitet, fattigdom, rus, vold, oppvekstmiljø, gatebarn, storbyproblemer, klasseskiller og velferdsstat. Stoffet er spesielt relevant for programfag i sosialkunnskap og samfunnsgeografi, men kan også benyttes i andre samfunnsfag.

 

Noen av artiklene kan med fordel (og litt tilrettelegging) brukes på de øverste trinnene i ungdomsskolen.

Last opp "Ung i Brasils storbyslum"

Kontakt Sigve Fjeldtvedt for mer info

Kontaktperson i Kolibri